aA
Čilės policija jau suėmė mažiausiai 130 žmonių, dalyvavusių nesankcionuotame proteste prieš JAV prezidentą George'ą W. Bushą, kuris kartu su kitų šalių vadovais dalyvauja Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių ekonominio bendradarbiavimo organizacijos (APEC) valstybių vadovų susitikime.
Antrankiai
Antrankiai
© Corbis
Policijos teigimu, nuo demonstruotojų akmenų krušos bei "Molotovo koktelių" nukentėjo keletas žmonių. Smurto banga kilo vienos iš sankcionuotų protesto prieš karą Irake bei APEC susitikimą akcijos, kurioje dalyvavo apie 50 tūkst. žmonių, metu.

Demonstracijos pabaigoje keletas dešimčių šalikais veidus apsirišusių žmonių užpuolė policijos pajėgas ir apmėtė jas akmenimis bei "Molotovo kokteiliais", sukrovė barikadas bei nuniokojo stiklines vitrinas.

Demonstruotojai užpuolė ir viešbutį, kuriame apsistojo Rusijos žurnalistai bei dalis Rusijos delegacijos. Vakarop neramumai išplito į vargingus Santjago rajonus.

Policija pasitelkė vandens patrankas bei ašarines dujas, nuo kurių nukentėjo ir taikūs praeiviai bei vaikai.

Dėl kilusių neramumų Santjage buvo atšauktas demonstracijos pabaigoje numatytas koncertas bei dar vienas kultūrinis renginys.

"Tai yra tikras skandalas, kad baisiausias pasaulio žudikas (Bushas) Čilėje buvo priimtas kaip valstybės svečias", - sakė vienas protestuotojų.

Tvarką šeštadienį ir sekmadienį vyksiančio APEC susitikimo metu Santjage užtikrina maždaug 4 tūkst. policininkų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.