aA
Vakar prieš pietus susitikę Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP), Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) ir Darbo partijos (DP) derybininkai tarėsi vieno jų - socialdemokrato Gedimino Kirkilo - kabinete, rašoma "Lietuvos žiniose".
Gediminas Kirkilas
Gediminas Kirkilas
© DELFI
Apie susitikimo detales visų trijų partijų atstovai nebuvo linkę kalbėti, tačiau vienbalsiai tikino esantys susirūpinę prezidento Valdo Adamkaus delsimu teikti LSDP lyderio Algirdo Brazausko kandidatūrą į naujosios Vyriausybės vadovo postą.

Koalicijos partnerių atstovai leido suprasti, kad sutartos pozicijos dėl ministrų portfelių pasidalijimo nesikeičia. Jų teigimu, kol kas neoficialiai įvardijami kandidatai į ministrus lieka tie patys, kitos kandidatūros esą nesvarstomos.

"Kadangi koalicija yra iš keturių partijų, paaiškėjo, kad šioje Vyriausybėje tikrai nebus nepartinių ar per kelias Vyriausybes einančių žmonių, kaip Linas Linkevičius", - "Respublikai" teigė Gediminas Kirkilas.

Nors vakar popietę Adamkus pasirašė dekretą, kuriuo teikia Seimui svarstyti Brazausko kandidatūrą į Vyriausybės vadovo postą, pasak LŽ šaltinių, nepalanki valstybės vadovo pozicija kai kurių kandidatų į ministrus nesikeičia dėl abejonių jų profesinėmis savybėmis bei dėl galimų interesų konfliktų.

"Nematau rimtų argumentų. Manome, kad tai daugiau patarėjų inspiruotas nepasitenkinimas. Būsimasis premjeras tikrai nenusiteikęs čia nusileisti", - "Respublikai" sakė Gediminas Kirkilas.