aA
Ispanijoje nužudyto 35 metų Gintaro Jarulio palaikų atgauti negalinčią radviliškietę Eleną Jarulienę pribloškė iš ambasados gautas pranešimas, kad sūnaus kūnas netrukus gali būti palaidotas svetimoje šalyje. Pažado pagelbėti moteris sulaukė iš Ispanijos ambasados Lietuvoje.
"Negaliu net pagalvoti, kad jį vieną patį, nepalydėtą, užkas svetimoje šalyje", - LŽ sakė jau trečią mėnesį sielvartą po juodu apdaru glaudžianti radviliškietė.

Rugsėjį pakeleivinga mašina įveikusi 3000 kilometrų, moteris Ispanijoje sumokėjo daugiau kaip 5000 litų už sūnaus palaikų paruošimą parvežti į Lietuvą. Tačiau beveik po pusantro mėnesio nelengvos viešnagės lapkričio pradžioje į namus Jarulienė grįžo tuščiomis.

Svetimos kalbos nemokanti moteris taip ir nesuprato, kodėl išvykimo dieną jai neatidavė sūnaus palaikų.

Kaip vėliau telefonu LŽ informavo policijos atašė Ispanijoje Eugenijus Ušinskas, teismas uždraudė išvežti Jarulio kūną ar kremuoti, kol bus baigtas ikiteisminis tyrimas.

Prieštaraudama teismo sprendimui sūnaus palaikus nedalyvaujant artimiesiems palaidoti Ispanijoje, Jarulienė apie tai pranešė ambasadai. Paprastai kaimo moteriai prieštaravimą teko rašyti net kelis kartus.

Atsakymo iš oficialių Užsienio reikalų ministerijos darbuotojų negavusiai Jarulienei padėti pabandė "Lietuvos žinios".

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"