aA
Penktadienį su Kauno miesto meru Arvydu Garbaravičiumi susitikęs Rusijos ambasadorius Lietuvoje Borisas Cepovas, be kitų aptartų klausimų, užsiminė ir apie būsimą Rusijos prezidento Vladimiro Putino vizitą į Lietuvą.
Arvydas Garbaravičius - karikatūra
Arvydas Garbaravičius
© DELFI
Kaip skelbta spaudoje, ilgą laiką planuotas Rusijos vadovo oficialus vizitas į Lietuvą jau ne kartą nukeltas, kaip manoma, dėl pablogėjusių Lietuvos ir Rusijos santykių. Apie V. Putino atvykimą į Lietuvą buvo prabilta dar pernai, jis neva turėjo įvykti iki metų pabaigos.

Po to, anot žiniasklaidos, vizitas turėjo įvykti šiemet, vėliau pranešta, jog jis atidedamas kitų metų pavasariui. Prieš mėnesį viename iš Lietuvos dienraščių rašyta, jog Rusijos lyderis Vilnių gali aplenkti iki pat kitų metų pabaigos.

Penktadienį nei Rusijos ambasadorius, nei Kauno miesto vadovas po susitikimo žurnalistams nekalbėjo apie V. Putino planus atvykti į Lietuvą. A. Garbaravičius tik prisipažino, jog norėtų, kad viešėdamas Lietuvoje galingos valstybės lyderis užsuktų ir į Kauną.

Susipažinti su Kaunu atvykęs Rusijos diplomatas teigė matąs, kaip Kaunas keičiasi tiesiog akyse. "Daug naujų pastatų, nauji rajonai, tiesa, yra ir tokių vietų, kuriose jautiesi kaip muziejuje. Manau, kad Rusijos miestams partnerystė su Kaunu verslo, kultūros, mokslo srityse būtų įdomi ir naudinga", - susitikime kalbėjo ambasadorius.

Ambasadorius teigė, kad Kaune jau ieškojęs vietos būsimam Rusijos Federacijos konsulatui, bet kol kas neminėjo datos, kada jis gali būti įkurtas. Šių planų jis tikino neatsisakysiantis. Konsulatas, pasak jo, turėtų būti ne tik "antspaudų dėjimo vieta", bet ir stiprus kultūros bei verslo centras.

Svečiui taip pat buvo labai įdomu, ką miesto vadovai galvoja apie Vilniaus ir Kauno dipolio projektą. Ambasadoriaus nuomone, tai labai perspektyvus projektas Kauno plėtrai.

Rusijos diplomatas žurnalistams teigė palikęs merui storą knygą, kurioje surašyta daug Maskvos verslininkų komercinių pasiūlymų. Leidinyje nurodyti adresai, jų teikiamos paslaugos, investicinės galimybės ir t.t.

"Labai norint, mūsų verslo žmonėms yra apie ką pakalbėti. Tokių firmų, kurios galėtų rasti bendrą kalbą su lietuviais, būtų ne vienas dešimtukas", - įsitikinęs B. Cepovas. Diplomato teigimu, Rusijos verslininkus domina tokios sritys, kaip prekyba, statyba, bendros investicijos bei klausimai, susiję su infrastruktūra.

Ambasadorius tikisi, kad Kauno verslininkai aktyviau bendradarbiaus su Vilniuje veikiančia Rusijos prekybos atstovybe, kurios tikslas plėtoti prekybinius ryšius tarp abiejų šalių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.