aA
Mes tikime, kad Lietuvos jaunimas subrandins tikrą, atsakingą ir dinamišką pilietinę visuomenę. Todėl labai svarbu jau šiandien visapusiškai skatinti ir remti brandžiausias jaunimo kūrybines idėjas.
Aktyviausias Panevėžio jaunimas pasirįžo susitelkti bendrai veiklai. Nes tik jaunų žmonių pagalba miestas gali ne tik prisikelti naujai gyvybei, tačiau ir tapti šiuolaikišku, pažangiu, europietišku miestu, kuriuo panevėžiečiai galėtų didžiuotis.

Šiais metais A.Giz ir E.Žvybo labdaros ir paramos fondas, ėmęs globoti Tarptautinį jaunimo menų festivalį „Mes ateinam!”, žengė tolimesnį žingsnį tapdamas Panevėžio iniciatyvaus jaunimo instituto steigėju. Kartu su Panevėžio miesto savivaldybės Bendruomenių rūmais fondas globoja pažangias jaunimo mokslo ir meno idėjas.

Šio instituto veiklos dėka iniciatyviam jaunimui atsiranda galimybė realizuoti savo sumanymus komunikacijos, informacinės technologijos, dailės, fotografijos, teatro, literatūros, viduramžių, tautinio, modernaus, akademinio meno srityse.

Ryškiausios jaunimo kūrybinės iniciatyvos asiskleis ir bus pateiktos Panevėžio miesto bendruomenei Tarptautinio jaunimo menų festivalio metu, kuris vyks 2005 m. birželio 2-6 d.

Investicijos į jaunimą neabejotinai yra investicijos į Panevėžio miesto ateitį.

Netrukus įvyks renginys, skirtas Panevėžio iniciatyvaus jaunimo instituto įkūrimui. 2004 m. lapkričio 24d. (trečiadienį) 17 val. Panevėžio bendruomenių rūmų Mažojoje salėje. Susitikimas – diskusija tema: „Jaunimas ir Respublika“. Prelegentas – Pilietinės visuomenės instituto (PVI) direktorius dr. Darius Kuolys.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.