aA
Panevėžio socialinių iniciatyvų centras ,,Atvirasis ratas“ pradeda vykdyti projektą ,,Gatvės pedagogų komanda“, kurio tikslas - pagalba socialinės atskirties vaikams jų buvimo vietose ir priklausomybės ligomis sergantiems suaugusiesiems. Projekto rėmėja – Panevėžio miesto savivaldybė, sakoma pranešime spaudai.
Kaip teigia „Gatvės pedagogų komandos“ projekto autorius Socialinių iniciatyvų centro ,,Atvirasis ratas“ pirmininkas Valdemaras Misevičius, surengus reidą, apie trisdešimt Panevėžio kolegijos studentų-gatvės pedagogų kelias valandas dirbs gatvėse pagal patvirtintas teritorijas.

Gatvės pedagogų uždavinys – susipažinti ir susidraugauti su beglobiais, elgetaujančiais vaikais, pagal specialų klausimyną sudaryti duomenų bazę ir motyvuoti vaikus toliau bendrauti. Kartu bus teikiama informacija apie šios socialinės problemos mastus, visuomenė kviečiama nelikti abejinga ir prisidėti sprendžiant problemą.

Savanorius bus galima atpažinti iš ant rankos ryšimos specialios žalios skarelės su dviejų žmonių, laikančių vaiką, emblema.

Panevėžio kolegijos pagalbos kabinete ir sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijoje „Panevėžio viltis“ beglobiai, elgetaujantys vaikai ras šilumą, meilę, draugystę, gaus maisto, arbatos ir vaisvandenių. Su jais individualiai ir grupėmis dirbs projekto vadovai, šiems talkins studentai.

V.Misevičiaus teigimu, „galutinis mūsų tikslas -visuomenės informavimas ir vaikų savitarpio pagalbos grupės subūrimas“.

Iš viso iki Kalėdų skirtingu paros laiku Panevėžio gatvėse planuojama surengti 6-8 reidus.

Kita projekto dalimi – pagalba sergantiems priklausomybės ligomis suaugusiesiems – projekto vykdytojai siūlys detoksikacijos, gydymo pagal Minesotos programą, palaikomosios ir tęstinės priežiūros paslaugas.

Dėl pagalbos vaikams visuomenė kviečiama skambinti tel. 8 600 28952, suaugusieji turėtų kreiptis tel. 8 600 23332.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.