aA
Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas neigia, kad Darbo partijai, pasibaigus deryboms dėl pareigų parlamento vadovybėje, gali atitekti du Seimo vicepirmininkų postai. "Atrodo, esame susitarę, kad valdančiosios partijos turės tik po vieną Seimo Pirmininko pavaduotoją", - ketvirtadienį tvirtino A. Paulauskas "Žinių radijo" laidoje "Pozicija".
Anot Seimo vadovo, šios kadencijos parlamente bus ne keturi, kaip kadenciją baigusiame Seime, o penki vicepirmininkai.

"Reikia išnaudoti Seimo statuto nuostatą, kad Seimo Pirmininkas gali turėti penkis pavaduotojus", - teigė A. Paulauskas. Jo žodžiais, nuostata, kad parlamento vadovas gali turėti penkis pavaduotojus, numatyta dar 1996-2000 metų kadencijos Seimui galiojusiame statute.

A. Paulausko teigimu, buvusiame Seime užteko keturių vicepirmininkų, nes valdančiąją koaliciją sudarė ne keturios partijos, kaip dabartiniame Seime, o tik dvi. Kartu parlamento vadovas priminė, jog viena Seimo Pirmininko pavaduotojo pareigybė pagal statutą priklauso parlamentinei opozicijai, dar viena - Europos komitetui, tad valdančiajai koalicijai atitektų trys Seimo vicepirmininko postai.

A. Paulausko požiūriu, valdančios daugumos atstovams nesunkiai pavyksta susitarti dėl postų. Jis tai aiškino tuo, kad jiems esą svarbūs ne postai, o pažadai rinkėjams.

"Iš tiesų ir šį kartą partijos, kurios susijungė į daugumą, daug padarė, kad susitartų, atsisakydamos savo ambicijų, reikalavimų. Atlikdami daug kitų veiksmų, mes pasiekėme susitarimą. Artimiausi žingsniai parodys, kad dauguma yra vieninga. Kodėl mums pavyksta susitarti? Gal lemia žmonių charakterių savybės. Bet galbūt ir tai, kad ateina žmonės, kurie į pirmą vietą kelia ne postus - ką, kur ir kam gauti, - bet galimybes įvykdyti savo pažadus rinkėjams", - sakė Seimo vadovas.

Jis taip pat teigiamai įvertino opozicinių partijų norą, kad jų atstovas vadovautų vienam iš Seimo komitetų. "Man šita mintis priimtina ir svarstytina", - pripažino A. Paulauskas. Jo žodžiais, opozicijos atstovas galėtų vadovauti Žmogaus teisių komitetui arba Audito komitetui, jei pastarasis būtų įsteigtas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.