aA
Ukrainoje sulaikytas nuo Lietuvos teisėsaugos beveik du mėnesius slapstęsis milžiniško masto kontrabanda įtariamas Viktoras Diminšteinas. Kaip ketvirtadienį rašo dienraštis "Respublika", Lietuvos didmeninės prekybos asociacijos prezidentas Gariūnų karaliumi tituluojamas V.Diminšteinas sučiuptas lapkričio 15 d. Lvove.
Antrankiai
Antrankiai
© Corbis
Manoma, kad bėglys beveik visą laiką slapstėsi Ukrainoje, kur turi nekilnojamojo turto, kaip,

beje, ir kitose šalyse - Baltarusijoje, Lenkijoje, Izraelyje.

Lietuvos Generalinė prokuratūra jau rengia dokumentus ir artimiausiu metu kreipsis į kolegas Ukrainoje su oficialiu prašymu išduoti suimtąjį Lietuvai. Pagal tarptautinius susitarimus, ekstradicijos formalumai turi būti sutvarkyti ne vėliau kaip per 40 dienų.

Kontrabandininkų grupė, kuriai, kaip įtariama, vadovavo V.Diminšteinas ir Vladislovas Bukovskis, keliolika metų didžiuliais kiekiais gabeno prekes iš Kinijos, deklaruodama, kad importuoja statybines medžiagas.

Vien tik skirtumas tarp sumokėtų mokesčių ir tų, kurie turėjo būti sumokėti pagal įstatymus, per praėjusius metus siekė maždaug 60 mln. litų.

Keletą pastarųjų metų ši grupė drabužiais, avalyne ir pan. užversdavo 60-70 proc. kiniškų prekių rinkos Gariūnuose.

V.Diminšteino bendrininkai V.Bukovskis, Sergejus Grinas ir Arūnas Gaidimauskas buvo sulaikyti rugsėjo 29-ąją. Vėliau sučiupti dar du žemesnio rango kontrabandininkų bendrininkai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.