aA
Latvijos ministras pirmininkas Indulis Emsis, trečiadienį susitikęs su naujuoju Rusijos ambasadoriumi Latvijoje Viktoru Kaliužnu, įsitikino, kad dviejų valstybių santykiuose galimi teigiami pokyčiai verslo srityje, taip pat įmanoma pasirašyti ir ratifikuoti sienos sutartį.
Indulis Emsis
Indulis Emsis
© EPA-ELTA
Ir Latvijos premjeras, ir Rusijos ambasadorius akcentavo būtinybę atnaujinti tarpvyriausybinės komisijos darbą, kuriam nutrūkus 1997 metais sustojo ir sienos sutarties pasirašymo bei ratifikavimo procesas.

Rusijos ambasadorius sakė žurnalistams, kad pasirašyti sienos sutartį yra labai svarbu, todėl būtina atnaujinti dviejų šalių dialogą, ypač siekiant gerinti ekonominius santykius. Tai, pasak V.Kaliužno, skatintų abiejų šalių gerovę.

I.Emsis savo ruožtu sakė, kad daugiau nei valandą trukusios derybos su Rusijos ambasadoriumi suteikė vilčių. "Galimos permainos. Ar jos įvyks? Apie tai dabar sunku spręsti", - sakė jis ir pabrėžė, jog viskas priklauso nuo Maskvos požiūrio.

Tarp galimų palankesnės Rusijos pozicijos priežasčių premjeras nurodė Latvijos narystę NATO, pakeitusią geopolitinę padėtį ir suteikusią daugiau galimybių gerinti ekonominius santykius. Iš ambasadoriaus žodžių I.Emsis suprato, kad Rusija priima ir Latvijos politiką tautinių mažumų srityje, nors ir gali reikšti savo nuomonę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.