aA
Valstybės Dūmos pirmininko pavaduotojas Vladimiras Žirinovskis iškėlė iniciatyvą iškasti tunelį, kuris sujungtų Kaliningrado sritį su kita Rusijos teritorijos dalimi. Šį pasiūlymą RLDP lyderis pateikė per Valstybės Dūmos plenarinį posėdį trečiadienį.
Vladimiras Žirinovskis
Vladimiras Žirinovskis
© EPA-ELTA
"Palei Lenkijos ir Lietuvos sieną trumpiausias kelias iki Baltarusijos - tik 90 kilometrų, ten ir reikia iškasti tunelį", - sakė vicespikeris. Be to, jis paragino paspartinti užsienio pasų išdavimą Kaliningrado srities gyventojams.

"Užsienio pasus turi tik 10 procentų kaliningradiečių, todėl po 2005 metų sausio 1 d. 90 procentų jų negalės keliauti po savo šalį", - pažymėjo V. Žirinovskis. Jis pasiūlė įpareigoti URM ir VRM iki gruodžio 25 d. išspręsti šį klausimą.

Valstybės Dūmos NVS reikalų ir ryšių su tėvynainiais komiteto pirmininko pavaduotojas Andrejus Saveljevas pritarė V. Žirinovskiui pasų klausimu, bet idėją iškasti tunelį pavadino "maniloviškumu". "Reikia duoti RLDP atstovaujantiems deputatams po kastuvą, ir tegul kasa", - pareiškė jis.

Kaip pažymi "Rosbalt", nuo 2005 metų Lietuva įveda naujas Kaliningrado keleivinio tranzito taisykles - traukiniu į Kaliningradą ir iš jo bus galima vykti tik su užsienio pasu. Kaliningrado srityje užsienio pasai kol kas išduoti mažiau kaip pusei gyventojų, kurių iš viso yra 950 tūkstančių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.