aA
Laikinasis Vyriausybės vadovas Algirdas Brazauskas trečiadienį su vaikais Vilniuje paminėjo Jungtinių Tautų (JT) Vaiko teisių konvencijos priėmimo 15-ąsias metines.
Vaiko teisių konvencijos 15 metų sukaktį minintys vaikai Ministrui Pirmininkui Algirdui Brazauskui įteikė deklaraciją, kurioje prašė priimant bet kokius sprendimus atsižvelgti ir į jų teises, o Vaiko teisių konvencijos dieną - lapkričio 20-ąją įtraukti į
Vaiko teisių konvencijos 15 metų sukaktį minintys vaikai Ministrui Pirmininkui Algirdui Brazauskui įteikė deklaraciją, kurioje prašė priimant bet kokius sprendimus atsižvelgti ir į jų teises, o Vaiko teisių konvencijos dieną - lapkričio 20-ąją įtraukti į atmintinų datų sąrašą.
© ELTA
Pasak Vyriausybės spaudos tarnybos pranešimo, Konvencijos gimtadienio proga organizacija "Gelbėkit vaikus" surengė vaikų eitynes nuo Katedros aikštės iki Vyriausybės rūmų. Čia grupė vaikų visų bendraamžių vardu įteikė premjerui reikalavimus Vyriausybei, kad vaikams Lietuvoje būtų gyventi geriau.

Su vaikais prie Vyriausybės susitikęs A.Bazauskas jiems priminė ne tik apie konvencijoje numatytus reikalavimus ginti vaiko teises, gerinti jų padėtį, bet ir priminė, kad joje numatyti ir reikalavimai vaikams gerbti savo tėvus, kitus šeimos narius, nuolat lankyti mokyklą, gerbti pedagogus, kitus suaugusiuosius ir vaikus, nepažeisti jų teisių ir teisėtų interesų, laikytis priimtų elgesio normų mokymo, auklėjimo įstaigose, viešose vietose, darbe, buityje, gerbti ir tausoti kultūros, istorijos vertybes, gamtą, visuomenės ir privačią nuosavybę.

Pasikalbėjęs su vaikais ministras pirmininkas apdalino juos saldainiais ir vaisiais.

Jungtinių Tautų Vaiko teisių konvencijos priėmimo 15-tasis gimtadienis trečiadienį buvo pažymimas visame pasaulyje.

Lietuva prie 1991 metais priimtos Jungtinių Tautų Vaiko teisių konvencijos prisijungė 1992 metų sausį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.