aA
Neįgalieji ir senatvės pensijos amžiaus sulaukę asmenys, šiuo metu neturintys gauti jokios rūšies pensijos, gali tikėtis išmokų. Trečiadienį Vyriausybė pritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymui išplėsti šalpos pensijų gavėjų ratą.
Litai, pinigai, banknotas, šimtas
Litai
© DELFI
Pirmos grupės invalidams siūloma skirti ir mokėti bazinės pensijos dydžio, kuri šiuo metu siekia 172 litus, šalpos pensijas, o sulaukusiems senatvės pensijos amžiaus arba antros grupės invalidams - 90 proc. bazinės pensijos dydžio (154,8 lito) šalpos pensijas.

Pirmos ir antros grupės invalidams šalpos pensijas siūloma skirti nuo 2005 metų liepos 1 dienos, senatvės pensijos amžiaus sulaukusiems asmenims - nuo 2006 metų sausio 1 dienos.

"Pagal mūsų parengtą projektą šalpos pensijoms pirmos ir antros grupės invalidams mokėti ateinančiais metais papildomai reikėtų apie 1,5 mln. litų, senatvės pensijos amžiaus sulaukusių asmenų šalpos pensijoms papildomai reikėtų apie 6,1 mln. litų", - sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė.

Prieš trejus metus Lietuva įsipareigojo laikytis pataisytos Europos socialinės chartijos nuostatų ir užtikrinti, kad kiekvienas asmuo, neturintis pakankamai lėšų pragyvenimui ir negalintis gauti tokių lėšų savo pastangomis ar iš kitų šaltinių, ypač iš socialinės apsaugos sistemos, gautų reikiamą paramą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.