aA
Pasak vieno Briuselio pareigūno, Europos Sąjunga (ES) nusprendė įšaldyti persekiojamų asmenų, kurie yra įtariami karo nusikaltimais Balkanuose ir sulaukė kaltinimų iš Tarptautinio tribunolo dėl karo nusikaltimų buvusioje Jugoslavijoje, turtą, skelbia tinklalapis "EU Business".
Eurai, pinigai, monetos, banknotai
Eurai, pinigai, monetos, banknotai
© Corbis/Scanpix
Minėtas pareigūnas sakė, jog iki šiol buvo įšaldytas tik trijų svarbiausių įtariamųjų - Kroatijos generolo Antė Gotovinos bei buvusių Bosnijos serbų politinių ir karinių lyderių Radovano Karadžičiaus ir Ratko Mladičiaus, - kuriuos atsakomybėn siekia patraukti Hagos tribunolas, turtas.

Dabar sąrašas buvo išplėstas ir apima 18 asmenų, tarp jų suimtą Bosnijos kroatą Miroslavą Bralą. Į naująjį sąrašą taip pat įtraukti Liubomiras Borovcaninas, Goranas Borovnica, Vlastimiras Džordževičius, Goranas Hadžičius, Goikas Jankovičius, Vladimiras Lazarevičius, Milanas Lukičius, Sredojė Lukičius, Sretenas Lukičius, Dragomiras Miloševičius, Dragas Nikoličius, Vinkas Pandurevičius, Neboisa Pavkovičius, Vujadinas Popovičius, Savas Todovičius, Draganas Zelenovičius ir Stojamas Zupljaninas.

Didžioji dalis minėtų asmenų yra Serbijos arba Bosnijos serbai.

Pasak minėto pareigūno, naująja priemone ES siekia paremti Tarptautinį karo nusikaltimų tribunolą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.