aA
Prieštaringai vertinamas Darbo partijos kandidatas į teisingumo ministrus Gintautas Bužinskas sako, kad apie jį sklandančios neigiamos kalbos yra melagingos. Politikas sako, kad Užsienio reikalų ministeriją (URM) jis paliko savu noru ir nėra susijęs su nusikalstamu pasauliu.
Gintautas Bužinskas
Gintautas Bužinskas
© ELTA
DELFI primena, kad G.Bužinskas yra vienas iš Darbo partijos kandidatų užimti teisingumo ministro postą. Manoma, kad kelią gauti šį portfelį jam gali pastoti kalbos, jog prieš vienuolika metų URM jį atleido iš darbo, nes jis neišlaikė diplomatiniam korpusui reikalingos atestacijos.

„Tokius veiksmus vertinu kaip nekorektiškus. Visa ši informacija, pasirodžiusi paskutiniu metu, apie tai, kad neva URM komisija 1993 metais manęs neatestavo yra visiškai nepagrįsta. <...> Užsienio reikalų ministeriją palikau savu noru ir tikrai nesiekiau jokių postų joje“, - žurnalistams spaudos konferencijos metu tvirtino G.Bužinskas.

Be to, parlamentaras tvirtina, kad jis diplomatiniu pasu niekada nėra naudojęsis neteisėtais tikslais.

Darbo partijos frakcijos narys priminė, kad dėl jam metamo su nusikalstamu pasauliu susijusio šešėlio jis jau bylinėjosi teisme.

Daugiau nei prieš dešimt metų Lietuvos spaudoje pasirodė informacija, jog kaunietis Gintaras Bužinskas pasisavino didelę sumą kreditu paimtų pinigų ir pabėgo iš Lietuvos. Kiek vėliau Lietuvos radijas, sumaišęs pastarąjį lietuvį su dabartiniu Darbo partijos nariu G.Bužinsku, paskelbė, jog turįs žinių, kad Interpolo ieškomas žmogus G.Bužinskas dirba Lietuvos URM.

Darbo partijos frakcijos narys sako, kad dėl šios tikrovės neatitinkančios informacijos jis kreipėsi į Vilniaus miesto II-ąjį apylinkės teismą. G.Bužinsko žodžiais, teismas paneigė visas melaginga žinias ir dvejus metus nagrinėta byla baigta taikos sutartimi, nes politikas nepareikalavo moralinės žalos atlyginimo.

„Aš manau, kad kyla todėl (neigiamos kalbos – DELFI), jog iš tikrųjų vyksta nematoma kova dėl postų ir toje kovoje pirma siekiama sukompromituoti tuos, kurie yra labiausiai tinkami“, - įsitikinęs G.Bužinskas.

Darbo partijos bendražygis pripažino, kad prezidentas yra paprašęs perduoti jam visą informaciją, susijusią su jo darbu URM. Pasak jo, ta medžiaga jau Prezidentūroje. Pats G.Bužinskas nemano, kad toks prezidento susidomėjimas jo biografija yra kritiškas žingsnis jo atžvilgiu, nes, pasako jo, tikrinami yra visi kandidatai.

DELFI primena, kad Darbo partijai, vienai iš koalicijos daugumos partnerių, yra patikėtos penkios ministerijos. Antradienį Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas žurnalistams pripažino, kad partija keblumų turi dėl dviejų kandidatų į ministrus.

Manoma, kad tai - galimas kandidatas į vidaus reikalų ministrus Viktoras Muntianas bei teisingumo ministro portfelio siekiantis G.Bužinskas. Neoficialiai pranešama, kad į šį postą siūloma ir kita Darbo partijos kandidatė – parlamentarė Zita Žvikienė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.