aA
Pentagone netylant didžiausiam daugiau nei dešimtmečio viešųjų pirkimų skandalui iš posto pasitraukė Jungtinių Valstijų karinių pajėgų sekretorius Jamesas Roche'as. Buvęs "Northrop Grumman" vadovas ir 23 metų patirtį turintis karinio jūrų laivyno veteranas J. Roche'as spalio pradžioje pareiškė JAV gynybos sekretoriui Donaldui Rumsfeldui apie planus atsistatydinti George'o W. Busho administracijos kadencijos pabaigoje.
JAV simboliai, JAV vėliava, Amerika
© Corbis/Scanpix
J.Roche'as buvo pagrindinis Baltųjų rūmų kandidatas į kariuomenės vado postą, tačiau jis buvo priverstas atšaukti savo kandidatūrą kovo mėnesį, kilus klausimams dėl tanklaivių pirkimo sandorio ir dėl karinių oro pajėgų akademijoje kilusio seksualinio smurto skandalo.

Valstybės kaltintojai ir toliau tiria įvairius tanklaivių sandorio aspektus, įskaitant galimą interesų konfliktą, į kurį buvo įsivėlę J. Roche'as ir aukšto rango Baltųjų rūmų valdymo ir biudžeto skyriaus pareigūnas Robinas Clevelandas.

"J.Roche'as vadovavo karinėms oro pajėgoms svarbiu istorijos laikotarpiu, - pareiškė gynybos sekretorius D. Rumsfeldas, neminėdamas pirkimų skandalo. - Padaręs nepaprastą karjerą JAV kariniame laivyne sekretorius J. Roche'as tarnavo šaliai visomis išgalėmis ir kilniai".

Karinės oro pajėgos paneigė teiginius, kad J. Roche'as pasitraukimas yra susijęs su nepavykusia tanklaivių nuoma ir pareiškė, kad degalų papildymo tanklaivių KC-135 pakeitimas ir toliau lieka prioritetu.

J.Roche'o atsistatydinimas įsigalios sausio 20 dieną arba greičiau, jei tą patvirtins Senatas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.