aA
Dešimtis tūkstančių litų mokesčių mokėtojams kainavusį informacinį stendą ir aikštelę prie įvažiavimo į Klaipėdą valdininkai pavertė maršrutinių taksi stotele. Taip reprezentuojama Klaipėda atvykstantiems iš Palangos pusės.
Mikroautobusai
Mikroautobusai
© DELFI
Prie įvažiavimo į miestą iš Palangos pusės stovintis stendas su informacija ir uostamiesčio žemėlapiu bei greta įrengta poilsio aikštelė turistams skirti tam, kad reprezentuotų Klaipėdą. Tačiau dabar šią netoli riboženklio esančią teritoriją okupavo mikroautobusai. Čia įrengta paskutinė 15-ojo maršrutinio taksi stotelė.

Laukdami savo grafiko, vežėjai ne tik užima vietą aikštelėje, bet neretai užstoja ir patį stendą ar užima atvykstantiems skirtus suoliukus su staliukais. Anot Miesto ūkio departamento direktoriaus Alfonso Šimkaus, anksčiau mikroautobusai sustodavo netoli buvusios plytinės, tačiau pasiskundus gyventojams jie buvo iškelti prie miesto ribos. Valdininkas pripažįsta, kad kitos vietos maršrutiniams taksi nelabai ir ieškota.

Uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius sako apie tai išgirdęs pirmą kartą, tačiau didelės problemos nematąs. Anot jo, jei vairuotojai yra tvarkingi - bėdos nėra.

Informacinis stendas šioje vietoje buvo pastatytas minint Klaipėdos įkūrimo 750-ies metų jubiliejų. Dabar mikroautobusų stotelės puošmena tapęs stendas tąkart miesto biudžetui kainavo keliasdešimt tūkstančių litų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.