aA
"Tai leidžia mums su malonumu konstatuoti, kad mes turime gerą perspektyvą dirbti su prezidentu ir po Seimo rinkimų naujajame Seime", teigė R. Ozolas.

"Naujosios politikos" vartosenos sąvoką šį pavasarį įvedė prezidentas V. Adamkus. "Naujosios politikos" blokas, kurį sudarė centristai, liberalai, socialliberalai ir modernieji krikdemai, pasiskelbė tokios politikos įgyvendintojais.

Centro sąjungos atstovai taip pat informavo, kad palaiko visų prezidento vetuotų įstatymų pakartotinį svarstymą Seime, atsižvelgiant į jo pasiūlytas pataisas.

Antradienį Seimas nutarė iš naujo svarstyti prezidento vetuotus įstatymus. Tai -6 įstatymai, susiję su Klaipėdos uosto statusu ir plėtra, Visuomenės informavimo bei Poligrafo įstatymai, taip pat Valstybės politikų, teisėjų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo ir Valstybės tarnybos įstatymo pakeitimo ir papildymo įstatymai.

V. Adamkus pirmadienį susitiko su Krikščionių demokratų partijos atstovais, šią savaitę dar numatytas susitikimas su Algirdo Brazausko vadovaujama socialdemokratine koalicija.

Seimo rinkimai įvyks spalio 8 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.