aA
Vilniaus miesto vyriausiasis policijos komisariatas (VPK) ir Karo policija antradienį pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Kaip pranešė Vilniaus miesto VPK, šia sutartimi siekiama geriau užtikrinti viešosios tvarkos palaikymą mieste, užkirsti kelią nusikalstamoms veikoms ir teisės pažeidimams.
Policija, policininkai su apsiaustais
Policija, policininkai su apsiaustais
© ELTA
Numatoma, kad iš pradžių judriausiose sostinės gatvėse patruliuos du policijos pareigūnai ir vienas karo policininkas.

Pasak sostinės policijos vadovo Eriko Kaliačiaus, Vilniaus policijos pareigūnai ne tik patruliuos kartu su Karo policininkais, bet ir keistis informacija, kartu dalyvaus įvairiuose mokymuose bei sportinėse varžybose.

Be to, E.Kaliačius pranešė pasirašęs nurodymą, kuriuo įtvirtino naujovę Lietuvos policijos darbe - nustatytė laiką, per kurį pareigūnai turės atvykti į įvykio vietas.

Teritorinių policijos komisariatų bei specializuotų padalinių pareigūnai iki gruodžio 31 dienos į įvykio vietą turės atvykti ne vėliau kaip per 45 min.

Nuo kitų metų sausio 1 iki kovo 31 dienos šis laikas sutrumpintas iki 35 minučių, nuo balandžio 1-osios pareigūnai į įvykio vietą turės atskubėti ne vėliau kaip per pusvalandį.

Tuo tarpu policijos patruliams į vietas teks atvykti ne vėliau kaip per 14 min.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.