aA
Australijos šiaurės rytuose antradienį nuo bėgių paslaptingomis aplinkybėmis nuvažiavus greitajam keleiviniam traukiniui, kuris pro medžius ir per purvą ėjo "kaip buldozeris", buvo sužeisti beveik visi 163 juo važiavę žmonės, sakė gelbėtojai.
Australijoje nuo bėgių nuvažiavo traukinys
Australijoje nuo bėgių nuvažiavo traukinys
© Reuters/Scanpix
"Po avarijos iš traukinio nieko neliko, - po katastrofos sakė geležinkelių darbuotojas. - Traukinys rausėsi po purvą kaip koks buldozeris. Viskas, kas pasitaikė jo kelyje, net medžiai - dingo".

Greitosios pagalbos darbuotojai stebėjosi, kad nė vienas eksprese "City of Townsville" buvęs žmogus nežuvo. Šeši sužeistieji į ligoninę buvo skraidinami, o dar 29 - vežami greitosios pagalbos automobiliais. Jie patyrė stuburo, dubens ar kitokius rimtus sužeidimus.

Australijos transporto saugumo administracija į avarijos vietą netoli pakrantėje esančio Bandabergo miesto, maždaug 300 km į šiaurę nuo Kvinslando sostinės Brisbano, nusiuntė tyrėjų grupę. Pareigūnai pabrėžia, kad tas traukinys buvo laikomas saugiu ir kad bėgiai buvo patikrinti pirmadienį.

"Ačiū Dievui, niekas nežuvo, - sakė Kvinslando teritorijos premjeras Peteris Beattie (Piteris Bitis), netrukus po avarijos nuvykęs į jos vietą. - Pasižiūrėjęs į tą vietą (supranti), kad tai tikrai stebuklas".

Gelbėtojai avarijos vietą apibūdina kaip "visišką sumaištį". Liudininkai pasakojo, kad vagonai vartė medžius, kad vienas vagonas galiausiai įklimpo ir kad pats traukinys vos išvengė svarbaus greitkelio, einančio lygiagrečiai bėgiams.

Šis traukinys yra greičiausias Australijoje. Jis važiavo iš Brisbano į žemyno šiaurėje esantį Kernso miestą, kai netrukus po vidurnakčio (pirmadienį 16 val. Lietuvos laiku) nuvažiavo nuo bėgių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.