aA
Jungtinių Tautų (JT) vyriausiasis branduolinių technologijų inspektorius sekmadienį atvyko į Iraną su užduotimi sutvarkyti „neišspręstus esminius klausimus“ dėl Teherano branduolinės programos ir paragino leistis į dialogą su šia islamiška valstybe.
Jungtinės Tautos
Jungtinės Tautos
© DELFI (E.Digrytės nuotr.)

Prieš išvykdamas iš Vienos oro uosto, Tarptautinės atominės energetikos agentūros (TATENA) vyriausiasis inspektorius Hermanas Nackaertsas žurnalistams sakė, kad šios derybos jau yra smarkiai pavėluotos.

„Bandome išspręsti su Iranu visus neišspręstus klausimus“, - sakė jis.

„Ypač viliamės, kad Iranas kalbėsis su mumis apie galimas karines Irano branduolinės programos dimensijas. Laukiame dialogo pradžios, dialogo, kuris jau labai seniai vėluoja“, - sakė jis.
H. Nackaertsas vadovauja TATENA šešių žmonių komandai, kuri nuo sekmadienio iki antradienio susitikinės su Irano pareigūnais. Į Teheraną delegacija atskrido ankstyvą rytą, pranešė oficialioji naujienų agentūra IRNA.

H. Nackaertsas, kuris yra belgas, atsisakė komentuoti, su kuo susitiks šio vizito metu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.