aA
Darbą baigė speciali laikinoji parlamentinė komisija, sudaryta tariamo bandymo nunuodyti kandidatą į prezidentus, bloko "Mūsų Ukraina" lyderį Viktorą Juščenką, aplinkybėms ištirti. Faktų, kurie patvirtintų nunuodijimo versiją, nerasta, pareiškė komisijos pirmininkas Volodymyras Sivkovyčius žurnalistams pirmadienį po komisijos susirinkimo.
Viktoras Juščenko
Viktoras Juščenko
© Reuters/Scanpix
Tačiau šiame susirinkime dalyvavo tik 6 deputatai iš 14-os, todėl paskelbti tyrimo rezultatus bus galima tik surinkus mažiausiai aštuonių komisijos narių parašus. V.Sivkovyčius mano, kad paskelbti tyrimo rezultatus įmanoma iki antrojo prezidentų rinkimų rato.

V.Juščenkos rinkimų kampanijos vadovas Oleksandras Zinčenka savo ruožtu pareiškė, kad parlamento laikinosios tyrimo komisijos ataskaitą apie kandidato nunuodijimo aplinkybių tyrimą privalo patvirtinti visi jos nariai.

"Mums reikia ne vieno iš komisijos narių spekuliatyvių samprotavimų, mums reikia komisijos pranešimo, patvirtinto komisijos narių, pageidautina, visų, parašais", - pareiškė jis pirmadienį spaudos konferencijoje Kijeve.

Pasak O.Zinčenkos, komisijos vadovas "pernelyg susirūpinęs kova su teroristais, labai užsiėmęs, todėl negali perskaityti visos komisijos gaunamos medžiagos".

Kaip ne kartą buvo pranešta, rugsėjį V.Juščenka keletą kartų tyrėsi Austrijos klinikoje, nes buvo įtariama mėginus jį nunuodyti. Vėliau pasirodė pranešimų, kad jo sveikata pablogėjo panaudojus "biologinį ginklą". Vienos gydytojai šios informacijos nepatvirtino.

Spalio 22 dieną Ukrainos generalinė prokuratūra atmetė versiją, kad prieš V.Juščenką buvo panaudotas "biologinis ginklas". Jos duomenimis, kandidato į prezidentus sveikatos pablogėjimą sukėlė virusinė pūslelinės infekcija.

Generalinės prokuratūros iškelta byla dėl galimo bandymo nunuodyti buvo nutraukta.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.