aA
Tėvynės sąjunga (TS) bei Liberalų ir Centro sąjunga (LCS) artimiausiu metu ketina pradėti derybas dėl koalicinės opozicijos formavimo. "Apie tai bus kalbama, bet tai nėra pagrindinis darbotvarkės klausimas šiandien", - BNS teigė liberalcentristas Gintaras Steponavičius.
Gintaras Steponavičius
Gintaras Steponavičius
© ELTA
Liberalcentristų frakcija apie tai diskutuos artimiausiomis dienomis. Antradienį išplatintame LCS pranešime spaudai teigiama, kad LCS atstovai atliks konstruktyvios opozicijos valdančiajai daugumai vaidmenį.

"Mūsų tikslas ne oponuoti bet kokiu atveju, o tik blogiems ir visuomenei nenaudingiems valdžios sprendimams. Opozicijos, kaip sarginio šuns, misija Seime yra labai svarbi, siekiant, kad valdžia dirbtų efektyviau ir atstovautų kuo platesnių visuomenės sluoksnių interesams", - sakė A.Zuokas.

Už bendrą koalicinę opoziciją pasisako ir Tėvynės sąjunga. Frakcijos seniūnu perrinkto Andriaus Kubiliaus teigimu, derybos turėtų būti pradėtos artimiausiomis dienomis.

"Dėl opozicijos derėsimes tada, kai bus kam oponuoti, tai yra, kai bus suformuota ir įteisinta Vyriausybė", - BNS teigė A. Kubilius.

Kaip anksčiau BNS sakė A.Kubilius, konservatoriai siūlys liberalcentristams iškelti bendrą opozicijos kandidatą į Seimo pirmininko pavaduotojus, taip pat susitarti dėl opozicijos lyderio kandidatūros.

Seimo pirmininkas gali turėti ne daugiau kaip penkis pavaduotojus, kurių vieną deleguoja Seimo opozicija.

Jeigu opozicinė frakcija arba jų koalicija turi daugiau kaip pusę Seimo mažumai priklausančių Seimo narių, tokios frakcijos seniūnas arba koalicijos vadovas yra vadinamas Seimo opozicijos lyderiu.

Opozicijos lyderis gali naudotis Statute numatytomis papildomomis opozicijos lyderio teisėmis, jis tampa Seimo valdybos nariu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.