aA
Ant uolų įstrigusiame Italijos kruiziniame laive „Costa Concordia" šeštadienį rasta 17-oji auka. Moters lavonas be gelbėjimo liemenės buvo rastas 6-ajame užtvindytame denyje.
Keltas Costa Concordia
© AP/Scanpix

Maža to, dėl audringos jūros Toskanos pakrantėje buvo atidėta degalų išpumpavimo operacija. Pasak pareigūnų, šie darbai gali neprasidėti iki ateinančios savaitės vidurio.

„Costa Concordia" užplaukė ant uolų netoli Džilijo salos uosto, kai laivo kapitonas nukrypo nuo planuoto kurso. Ant šono nuvirtusio lainerio korpusas liko riogsoti netoli kranto.

Apie 4 200 keleivių ir įgulos narių buvo chaotiškai evakuoti, nors įsakymas palikti laivą buvo paskelbtas tik laineriui smarkiai pasvirus, kai daugelio gelbėjimosi valčių buvo nebeįmanoma nuleisti ant vandens.

Apie 16 žmonių, kurie vis dar nerasti, laikomi žuvusiais. Šeštadienį rastas moters lavonas dar neatpažintas.

Degalų išpumpavimas iš „Costa Concordia" cisternų yra viena iš pagrindinių problemų. Toskanos pakrantėse aplink Džilijo salą yra didžiausias Europoje jūrinis draustinis, šio regiono nepalytėti paplūdimiai pritraukia daug turistų, nardymo mėgėjų.

Kol kas degalų nuotėkio į jūrą nepastebėta.

„Costa Concordia" kapitonas Francesco Schettino laikomas namų arešto sąlygomis ir yra kaltinamas netyčiniu daugelio žmonių nužudymu, per ankstyvu pasitraukimu iš skęstančio laivo ir laivo avarijos sukėlimu, kai jis nukreipė lainerį plaukti per arti salos.

Jis pripažino nukreipęs laivą arčiau Džilijo salos, tačiau tvirtino, kad povandeninis rifas, perrėžęs „Costa Concordia" dugną, nebuvo pažymėtas jūrlapiuose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.