aA
Nelaimė naftos verslovėje gali baigtis tragedija. Pratybose paaiškėjo, jog Šilutės rajono ugniagesiai neturi pakankamai ne tik specialių degių produktų gesinimui skirtų putų, bet ir karščiui atsparių kostiumų.
 Ugniagesių automobilis
Ugniagesių automobilis
© ELTA
Šilutės rajone, greta Vilkyškių esančioje naftos verslovėje, pirmadienį surengtos neįprastos pratybos - čia gaisrininkai mokėsi gesinti užsiliepsnojusią naftą. Pagal pratybų scenarijų, į nelaimės vietą atskubėję ugniagesiai pirmiausiai ėmėsi ne gesinti ugnį, o vandeniu aušinti greta esančias kitas naftos talpyklas.

Pasak ekspertų, naftos saugyklų ar išgavimo aikštelių gaisrų Lietuvoje iki šiol dar nebuvo pasitaikę, tad tokios pratybos puiki proga įgauti reikiamos patirties ir išbandyti specialią techniką. Tačiau pratybose paaiškėjo, kad tokioms nelaimėms nėra tinkamai pasiruošta.

Ugniagesiams dar trūksta ne tik brangių, specialiai naftos gesinimui skirtų putų, bet ir itin aukštai temperatūrai atsparių kostiumų, sakė Šilutės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Kęstutis Šarka.

Šiuo metu Klaipėdos regiono verslovėse naftos gavyba užsiima 4 kompanijos. Specialistų teigimu, daugelio jų priešgaisrinė būklė yra patenkinama.

Su panašiomis specialios įrangos bei priemonių stygiaus problemomis susiduria ir kitų rajonų gaisrininkai. Praėjusią savaitę per gaisrą Rietavo savivaldybėje, kai žuvo mažametis, ugniagesiai negalėjo patekti į pastato vidų, nes neturi karščiui atsparių kostiumų bei deguonies kaukių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.