aA
Visagino miesto apylinkės teismas pirmadienį sušvelnino kardomąją priemonę ir skyrė namų areštą beveik pusės milijono litų vagyste iš "Hansabanko" įtariamai visaginietei Majai Avakumian. Namų areštas skirtas ir dar vienai Visagino gyventojai, praėjusį penktadienį apiplėšusiai banko "Snoras" kioską.
Teismas
Teismas
© ELTA
Kaip BNS sakė Visagino miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Giedrius Avinas, daugiau nei pusantro mėnesio Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime praleidusią M.Avakumian teismas įpareigojo visą laiką būti namuose.

33-ejų moteris darbo neturi, nes po įtarimų vagyste buvo atleista iš "Hansabanko" Visagino skyriaus klientų aptarnavimo poskyrio.

M.Avakumian yra pateikti įtarimai dėl didelės vertės turto vagystės. Už tai gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Moters sugyventinis 37-erių Vadimas Racukas įtariamas didelės vertės turto plėšimu, už kurį gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki dešimties metų. V.Racukui teismas taip pat yra skyręs namų areštą.

Rugsėjo 21 dieną, baigiantis banko darbo valandoms, iš "Hansabanko" skyriaus Visagine saugyklos buvo pagrobta apie 430 tūkst. litų, 5 tūkst. eurų ir 12 tūkst. 500 JAV dolerių (nuostolis - maždaug 483 tūkst. litų) bei vaizdo kasetė iš tarnybinėse patalpose sumontuotos apsaugos vaizdo kameros.

Iš banko pagrobti pinigai iki šiol nesurasti, nė vienas įtariamųjų neprisipažįsta plėšę banką.

Visagino miesto apylinkės teismas sekmadienį skyrė namų areštą ir 47-erių metų visaginietei, kuri prieš kelias dienas įsiveržė į "Snoro" kioską ir grasindama netikru sprogstamuoju užtaisu pagrobė 180 litų.

Pasak prokuroro G.Avino, policija dar nespėjusią pasprukti moterį sučiupo banko kiosko tarpduryje. Iš jos paimti pinigai ir laidais apraizgytas paketas.

Už minėtą nusikaltimą visaginietei gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki dešimties metų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.