aA
Penktadienio vakarą Senegalo sostinėje Dakare kilo riaušės. Kaip pranešė tenykštė žiniasklaida, per opozicijos šalininkų susirėmimus su saugumo pajėgomis žuvo policininkas. Riaušės prasidėjo, kai Konstitucinis teismas paskelbė 14 kandidatų į prezidento postą, dalyvausiančių vasario 26 d. rengiamuose valstybės vadovo rinkimuose, sąrašą.
Senegalas
Senegalas
© Shutterstock nuotr.

Opozicijos pasipiktinimą sukėlė tas faktas, kad į šį sąrašą buvo įtrauktas jau 12 metų Senegalą valdantis prezidentas Abdulajė Vadė. Tačiau Konstitucinis teismas nesutiko, kad rinkimuose dalyvautų 52 metų amžiaus Jusu N`Duras (Youssou N'Dour), vienas iš labiausiai žinomų pasaulyje Afrikos dainininkų.

Demonstrantai ėmė statyti barikadas Dakaro gatvėse ir deginti padangas. Kilo susirėmimų su policijos pareigūnais. Opozicija taip pat paragino savo šalininkus traukti prie prezidento rūmų.

85 metų A. Vadė yra Afrikos vakaruose esančio Senegalo prezidentas nuo 2000 metų. Opozicija jam priekaištauja, kad jis nesidomi savo šalimi ir daugiausia laiko praleidžia užsienyje. 2009 metais, kai Senegalą niokojo katastrofiškas potvynis, A. Vadė ilsėjosi savo viloje Prancūzijoje.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.