aA
Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) ir Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai šeštadienio (2004 11 13) naktį Nidos kelio poste sulaikė nelegaliai į Rusiją mėgintą išgabenti apie 200 kg pirotechnikos gaminių krovinį, pranešė MKT.
Fejerverkai
Fejerverkai
© ELTA
Rusijos pilietis O. V. teisinosi nežinojęs, jog tokiam kroviniui reikia specialaus leidimo. Muitinės pareigūnai Rusijos piliečio vairuojamą automobilį „Mercedes-Benz“ patikrinimui Nidos kelio poste sustabdė apie 1 val. nakties.

Vairuotojas neslėpė savo automobiliu gabenantis didelį kiekį pirotechnikos – iš viso muitininkai suskaičiavo 7461 pirotechnikos gaminį. Be to, rasta ir dėžė pirotechnikos (kurioje buvo 54 vienetai pirotechnikos gaminių) be įsigijimo dokumentų. Iš viso O. V. automobilyje aptikta maždaug 27 pavadinimų, apie 200 kg pirotechnikos gaminių, kurių vertė apie 3400 Lt. Anot muitinės pareigūnų, tai 1–2 klasės pavojingumo buitinė pirotechnika.

Rusijos pilietis daug kartų viršijo fiziniam asmeniui leistiną vežti tokių prekių kiekį (pagal Lietuvos Respublikos civilinių pirotechnikos priemonių apyvartos kontrolės įstatymo 18 strp., fiziniam asmeniui leidžiama įsivežti ir išvežti iš Lietuvos ne daugiau nei 50 gr pirotechninio mišinio) ir neturėjo specialaus leidimo eksportuoti minėtus gaminius.

O. V. teisinosi nežinojęs, jog tokiems gaminiams reikia specialaus leidimo, ir tikino, kad firmos, kurioje jis įsigijo prekes, darbuotojai užtikrino, jog gabendamas pro sieną pirotechniką, jis neturės problemų.

Rusijos piliečio gabenti pirotechnikos gaminiai sulaikyti, O. V. buvo surašytas Administracinės teisės pažeidimo protokolas pagal ATPK 209-3 strp. 5d. ir 209-2str. 4 d.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.