aA
Islamistų grupuotė išlaisvino dvi Irako laikino ministro pirmininko Iyado Allawio giminaites, tačiau įkaitu vis dar laiko jo pusbrolį, pranešė palydovinės arabų televizijos. "Šaltinių teigimu, pagrobėjai išlaisvino dvi moteris Rytų Irako mieste Bakuboje", - pranešė televizija "Al Jazeera". Kita Dubajuje įsikūrusi televizija "Al Arabiya" taip pat pranešė apie moterų išlaisvinimą, tačiau detalių nepateikė.
Iyad Allawi
Iyad Allawi
© Reuters/Scanpix
Irako pareigūnai negalėjo iš karto patvirtinti pranešimo.

Anksčiau nežinoma islamistų grupuotė praėjusį antradienį Bagdade pagrobė I. Allawio 75 metų pirmos eilės pusbrolį Ghazį Allawį kartu su jo žmona ir marčia.

Grupuotė pagrasino juos nužudyti per 48 valandas, jei Irako laikinoji vyriausybė neatšauks JAV vadovaujamo puolimo maištininkų laikomame Faludžos mieste ir neišlaisvins kalinių.

Ketvirtadienį vienos iš pagrobtų moterų Wasnos Mohammed Jaafar Husseini giminaičiai maldavo pagrobėjus ją paleisti, teigdami, kad ji jau devintą mėnesį nėščia.

Vyriausybė pareiškė, kad pagrobimai neturės įtakos jos sprendimams. I. Allawio giminaičiai buvo paimti įkaitais praėjus dienai po to, kai ministras pirmininkas įsakė pradėti plataus masto puolimą Faludžoje, kuri, pasak jo vyriausybės ir JAV kariuomenės, tapo užsienio islamistų kovotojų prieglobsčiu.

Islamistų kovotojų grupuotės ir nusikaltėlių gaujos įkaitais buvo paėmusios daugybę irakiečių ir užsienio piliečių. Kai kurie jų buvo išlaisvinti, kiti nužudyti, kai kuriems jų - nukirsdinta galva.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.