aA
Prieš tai KDS nesėkmingai bandė susitarti dėl bendradarbiavimo rinkimuose su Valstiečių partija ir "Tautos fronto", į kurį yra susivienijusios Nacionaldemokratų partija, Tautininkų sąjunga ir Lietuvos laisvės lyga, atstovais.

KDS rinkimų štabo pirmininkas Ignas Vėgėlė BNS teigė, jog ne KDS, o minėtosios partijos ieškojo KDS partnerystės.

Galutinį kandidatų daugiamandatėje apygardoje ir vienmandatėse apygardose sąrašą KDS ketina patvirtinti rugpjūčio 26 dieną vyksiančiame suvažiavime.

Preliminariai, pasak KDS rinkimų štabo pirmininko I. Vėgėlės, partijos daugiamandatės apygardos kandidatų sąraše bus apie 50-60 kandidatų. Jau žinoma, jog pirmuoju numeriu bus įrašytas partijos pirmininkas Kazys Bobelis.

KDS ketina rungtis ir maždaug 50-yje vienmandačių apygardų. I. Vėgėlė patvirtino, jog su nacionaline partija "Jaunoji Lietuva" yra sutarta dėl nekonkuravimo vienmandatėse apygardose. Jis neatmetė galimybės, jog dėl nekonkuravimo konkrečiose apygardose bus tariamasi ir su kitomis partijomis.

KDS ir Valstiečių partija buvo sudariusios koaliciją kovo mėnesį vykusiuose rinkimuose į savivaldybes. Tuomet koalicija užėmė antrąją vietą pagal bendrai laimėtų mandatų skaičių. Valstiečių partijos kandidatai iškovojo 209 mandatus, KDS - 16.

KDS ir Valstiečių partijos prieš Seimo rinkimus išsiskyrė nesutarusios dėl daugiamandatės apygardos kandidatų sąrašo sudarymo. Valstiečių partija siūlė KDS tris vietas kiekviename sąrašo dešimtuke, o KDS norėjo gauti vietų po lygiai su valstiečiais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.