aA
Valstybės ir savivaldybių institucijų teisės aktų projektų duomenų bazė byloja, kad per 2011 metus ministerijos parengė daugiau kaip 24 tūkst. įvairiausių projektų. Iniciatyviausios titulą drąsiai galima suteikti Ingridos Šimonytės vadovaujamai Finansų ministerijai (FM), Arvydo Sekmoko "vairuojama" Energetikos ministerija (EM) buvo triskart pasyvesnė, rašo „Lietuvos žinios“.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Vien pagal įstatymų projektus nepralenkiama buvo taip pat FM, o nė vieno projekto taip ir neparengė Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM), kuriai vadovauja Liberalų sąjūdžio (LS) atstovas Gintaras Steponavičius. Ruošiant nutarimų projektus vėl lyderiavo FM, o sąrašo apačioje atsidūrė Kultūros ministerija (KM) su Arūnu Gelūnu priešakyje.

Iš viso 2942 teisės aktų, 422 nutarimų ir 377 įstatymų projektus parengusi FM savo iniciatyvumu gerokai lenkia kitas ministerijas. Antroje vietoje atsidūrė Teisingumo ministerija (TM), prie kurios vairo stovi LS narys Remigijus Šimašius. 2011 metus TM užbaigė savo sąskaitoje turėdama 2744 parengtus teisės aktų projektus, tarp kurių 134 įstatymų ir 173 nutarimų projektai. Įstatymų kūryboje ne mažiau aktyvi pasirodė esanti Gedimino Kazlausko vadovaujama Aplinkos ministerija. Jos valdininkai per metus parengė 2675 teisės aktų projektus, iš jų - 112 įstatymų ir 416 nutarimų projektų.

Mažiausiai teisės aktų projektų - 861 - parengusi EM tik pagal paruoštų įstatymų ir nutarimų proporcijas nenusileido kitoms ministerijoms. Iš viso parengta 100 įstatymų ir 144 nutarimų projektai. Vangiai teisės aktų projektus kūrusi KM aplenkė EM vos dešimčia. Įstatymų projektų sukurta 12, nutarimų - 133. ŠMM, nors ir pasiūlė 1376 teisės aktų ir 282 nutarimų projektus, neparengė nė vieno įstatymo projekto. Ministerijos vadovas G.Steponavičius dienraščiui teigė pranašumu laikantis tai, kad ministerijos kuruojami įstatymai yra gerai susisteminti: „pagrindinius klausimus, susijusius su Mokslo ir studijų įstatymu ir Švietimo įstatymu, išsprendėme iš pradžių. Švietimą reglamentuojantys teisės aktai yra sujungti į sisteminius įstatymus. Linkėčiau, kad ir kitose srityse, tarkime, mokesčių, būtų parengti tokie dokumentai, kurie sudarytų vientisą sistemą. Tuomet nereikėtų į statistiką orientuotis".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.