aA
Trečiadienį, kalbėdamas per Lietuvos radiją, V. Landsbergis komentavo ekspremjero Gedimino Vagnoriaus viešą kaltinimą, kad daugiau nei 20 dienų trunkanti "Inkaro" darbininkų bado akciją rodo apgailėtiną šalies valdžios institucijų bejėgiškumą.

"Turiu priminti, kad G. Vagnorius pats neseniai buvo vienas šalies vadovų ir galėjo ką nors padaryti", pažymėjo Seimo pirmininkas.

Kaip žinia, G. Vagnorius iki praėjusių metų buvo artimas V. Landsbergio bendražygis, nuo 1996 metų ėjęs premjero pareigas. Tačiau vėliau jis pralaimėjo kovą dėl įtakos konservatorių partijoje ir buvo priverstas palikti postą Vyriausybėje bei pačią partiją.

V. Landsbergio nuomone, LDDP valdymo metais buvo vengiama skelbti įmonių bankrotus, ir dabar "šis paveldas tempiamas nuo LDDP laikų".

"Kaip darbo partija galėjo paskelbti bankrotą, kad darbininkai netektų darbo?", ironizavo jis.

Jis pažymėjo, kad "teisiškai sunku prigriebti" už tai atsakingus žmones, o reikia, kad būtų aiškiai pasakyta, kas išvogė, kas atsako, kas nubaustas.

Pasak V. Landsbergio, šios bylos pajudėjo tik po to, kai 1997 metais "pavyko suformuoti naują Generalinės prokuratūros vadovybę".

Kaip žinia, tais metais konservatoriai prokuratūros vadovu paskyrė Kazį Pėdnyčią.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.