aA
Jūreivių, žuvusių atominiame povandeniniame laive "Kursk", giminės ketina kreiptis į teismą su ieškiniu Rusijos Gynybos ministerijai, vyriausybei ir prezidentui "dėl moralinės žalos".
Tai trečiadienį spaudos konferencijoje Maskvoje pranešė fondo "Motinos teisė" valdybos pirmininkė Veronika Marčenko. Pasak jos, fondas prisiims visą juridinę proceso pusę ir su juo susijusias išlaidas.

"Mes kalbėjomės su žuvusiųjų giminaičiais, ir jie mano, jog valstybė nesiėmė pakankamų priemonių, kad jūreiviai būtų išgelbėti", pabrėžė V. Marčenko. "Net jeigu nebuvo galimybių išgelbėti visus jūreivius, karinio jūrų laivyno, Gynybos ministerijos ir šalies vadovai galėjo bent sumažinti žuvusiųjų giminių kančias", sakė ji.

Fondo pirmininkė pažymėjo, jog ketinimas paduoti ieškinį - "tai ne jausmų proveržis". Fondo juristai jau surado tas įstatymų normas, kurias valstybė pažeidė, pabrėžė V. Marčenko Ji nurodė vieną jų - "pažeistą teisę gauti teisingą informaciją".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.