aA
Su gausiu sniegu pagaliau atėjusi žiema ne tik įsitvirtina, bet ir parodys savo nagus. Savaitgalį prognozuojamas šaltis Lietuvą sukaustys mažiausiai dešimčiai dienų. Ar jis išsilaikys ir vėliau, kol kas sinoptikai nesiima prognozuoti. Šalčiausia bus rytais – apie 8 val. termometro stulpelis gali rodyti net 25 laipsnius šalčio. Taigi moksleiviams gali tekti likti namuose.
Artimiausią savaitę kasdien vis labiau šals, gali sutrikti mokyklų darbas
Pingvinas Antarktidoje
© Reuters/Scanpix

„Dešimties dienų šalčiui reikia nusiteikti – atšilimas neprognozuojamas. Atvirkščiai, artimiausiomis dienomis orai tik šals ir mėnesio paskutinėmis dienomis termometro stulpelis vietomis naktimis jau turėtų nukristi iki 25 laipsnių šalčio. Tiesa, dienomis atšils iki 10-16 laipsnių šalčio, bet švelnesnis šaltis bus tik pajūryje. Kitose Lietuvos dalyse laikysis apie 15-16 laipsnių šalčio. Ypač šalta bus rytinėje ir šiaurės rytinėje pusėje. Taigi puiki proga pravėdinti kailinius“, - teigė Lietuvos hidrometeorologinės tarnybos Meteorologinių prognozių skyriaus vedėja Vida Ralienė.

Anot sinoptikės, šalčių metu šalčiausia būna ryte, apie 8 val., taigi jaunesnio mokyklinio amžiaus vaikams greičiausiai teks pasėdėti namuose, o vyresniesiems, nuo šeštos klasės, reikės stebėti termometro stulpelį. Pastariesiems leidžiama neiti į mokyklą, kai termometro stulpelis nukrenta iki 25 laipsnių šalčio, o jaunesniesiems – jau spaudžiant 20 laipsnių šaltukui.

Vasario 3 d. pagal prognozes lyg bandys kištelėti koją sąlyginė šiluma (bus keliais laipsniais šilčiau), tačiau esminio atšilimo vis dėlto nelaukiama.

Gera žinia ta, kad orai bus ramesni. „Sniego taip nedrėbs, kaip keletą praėjusių dienų, daugiau matysime saulės. Vietomis gali palakstyti mažytės sniego adatėlės, kaip būna anticiklono metu, tačiau jos bus tik papuošimui. Smarkaus vėjo taip pat nenusimato. Tik artimiausiomis dienomis jis bus stiprėlesnis, bet taip pat neviršys 5-10 m/s, o anticiklonui stiprėjant ir atėjus patiems šalčiausiems orams, vėjas visai nurims. Taigi jis neturėtų mūsų labai šaldyti“, - pasakojo V. Ralienė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.