aA
„Žmonės buvo iš anksto informuoti apie galimus pavojus“, - sakė kelionių agentūros „Go Adventure“ atstovė Made Ots, kurią kartu su kitais turistais iš Estijos trečiadienio naktį Egipto maištininkai buvo paėmę įkaitais, tačiau prisipažino, jog net ir jai buvo labai baisu, skelbia DELFI.ee.
Įkaite Egipte pabuvusi gidė: sėdėjome šaltame ir tamsiame autobuse, buvo baisu
© Shutterstock nuotr.

M. Ots leidiniui „Ohtuleht“ sakė, jog Estijos užsienio reikalų ministerijos patarimas Egipte nevažinėti iš vieno miesto į kitą buvo ne privalomas, o rekomendacinio pobūdžio. „Prieš kelionę mes informavome apie tykančius pavojus, apie praeitos savaitės įvykius žinojo visi turistai“, - sakė gidė ir pridūrė, jog, be jokios abejonės, visi tikėjosi, jog nieko panašaus neįvyks.

„Buvome šeštasis autobusas iš eilės. Jie (protestuojantys maištininkai) buvo jauni žmones, maždaug 16-20 metų amžiaus. Buvome autobuse ir nėjome prie užtvaros žiūrėti, kas čia vyksta“, - pasakoja gidė.

Anot moters, visi žmonės, buvę autobuse, reagavo ramiai ir supratingai – vieni su kitais dalijosi maistu ir kantriai laukė, kada viskas išsispręs.

„Baisiausia buvo ta nežinomybė, juk negali žinoti, ko tie egiptiečiai imsis“, - sakė M. Ots ir pridūrė, jog, nepaisant visko, buvo baisu.

Policija nedarė nieko

Protestuotojams kitos dienos septintą ryto trūko kantrybė ir jie praleido autobusus su įkaitais juose laikytais žmonėmis. 

Anot M. Ots, į incidento vietą atvyko ir policijos pareigūnai, tačiau jie jokių veiksmų nesiėmė.

„Jie maištininkams plojo per petį“, - sakė moteris.

Turistai grįžo į Hurgadą. Ši turistų grupė į Estiją grįš šeštadienį. Koks likimas laukia kitų ekskursijų, dabar M. Ots atsakyti negalėjo. 

„Atvirai kalbant, mes ir patys nelabai norim ten važiuoti“, - pripažino gidė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.