aA
Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį didelis gaisras kilo Kaune, Kalvarijų gatvėje esančioje medžio apdirbimo įmonėje. Gaisro metu žmonės nenukentėjo, tačiau ugnis sunaikino turtą.
Kaune sudegė medžio apdirbimo įmonės pastatai
Kaune sudegė medžio apdirbimo įmonės pastatai
© DELFI (R.Achmedovo nuotr.)

Pirmieji gaisrą pastebėjo vietiniai gyventojai, kurie 01.31 val. iškvietė ugniagesius. Nuvykus į iškvietimo vietą pastatai degė atvira liepsna, o gaisro malšinti pasiųstos gausios ugniagesių pajėgos.

Paaiškėjo, kad liepsnoja du pastatai.

Vienas iš jų - dviejų aukštų (12x50 m). Pirmas šio pastato aukštas buvo mūrinis, jame buvo įrengtos stalių dirbtuvės.

Antras aukštas, kuriame buvo UAB "Guodra" administracinės patalpos, buvo karkasinis, apšiltintas, apkaltas skarda.

Prie pagrindinio pastato buvo pristatytas metalinis angaras (8x50m), kuriame buvo įsikūręs produkcijos pakavimo cechas. Taip pat šalia pristatyti ir du, 36 kv. metrų ploto kuro sandėliai, iš kurių vienas – laikinas.

Gaisro metu sudegė laikinas karkasinis kuro sandėlis, šalia buvusi krūva medienos liekanų, apdegė 100 kv. m pastato sienos, antrame aukšte išdegė 3 administraciniai kabinetai (106 kv. m), apdegė stogas.

Taip pat užsidegė ir kitas 180 kv. metrų ploto (18x100 m) karkasinis pastatas.

Vienoje šio pastato pusėje buvo įrengtas produkcijos ir medienos sandėlis, kitoje - medienos apdirbimo cechas. Gaisro metu apdegė ir nuardyta maždaug 100 kv. m sienos ir 100 kv. m stogo. Apdegė dviašė priekaba, išgelbėti 4 lengvieji automobiliai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.