aA
Vilniaus miesto savivaldybės taryba trečiadienį vėl atleido į savivaldybės kontrolieriaus pareigas teismo grąžintą Šarūną Skučą. Už jo atleidimą tarybos posėdyje trečiadienį balsavo 33 tarybos nariai iš 51 sostinės politiko, 12 pasisakė prieš.
Šarūnas Skučas
Šarūnas Skučas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Jis atleistas už šiurkštų nusižengimą - nebuvimą darbe be pateisinamos priežasties. Anot savivaldybės, Š.Skučui pravaikšta fiksuota sausio 2–3 dienomis - tada jis, anot savivaldybės, jau turėjo pradėti eiti kontrolieriaus pareigas, į kurias jį grąžino teismas.

"Remiantis LR Valstybės tarnybos įstatymu, nebuvimas darbo vietoje be pateisinamos priežasties daugiau kaip vieną darbo dieną laikomas šiurkščiu tarnybiniu nusižengimu", - teigiama savivaldybės BNS pateiktame atsakyme.

Tuo metu pats Š.Skučas BNS sakė apie sprendimą grąžinti jį į pareigas sužinojęs sausio 3-ąją ir iškart po to - sausio 4-ąją - pasirodęs darbe.

"Ant mano gauto voko - sausio 3-os antspaudas, tad anksčiau ir negalėjau gauti, o sausio 4-ąją jau buvau darbe", - BNS sakė S.Skučas.

S.Skučas atleistas nuo sausio 25 dienos. Nuo to laiko iki naujo kontrolieriaus paskyrimo šias pareigas laikinai eis savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos vyresnioji patarėja Jurgita Levinienė.

Š.Skučas į kontrolieriaus pareigas buvo grąžintas po to, kai gruodžio 28-ąją teismas nusprendė, kad miesto taryba birželį jį atleido neteisėtai.

Š.Skučo pavardė žiniasklaidoje mirgėjo 2010-ųjų rudenį, kai jis pareiškė sulaukęs spaudimo iš tuometinio mero konservatoriaus Viliaus Navicko. Tuomet taip pat bandyta jį atleisti, bet nesėkmingai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.