aA
Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) praneša, kad sulaikė
Kauno žemėtvarkos skyriaus projektų grupės vadovę, kuri įtariama piktnaudžiavimu ir prekyba poveikiu. Šias pareigas valstybinėje įmonėje užima Laima Unguraitienė.
STT sulaikė Kauno žemėtvarkos skyriaus projektų grupės vadovę
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Sausio 25 d. Specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno valdybos pareigūnai sulaikė Valstybės įmonės Valstybės žemės fondas Kauno žemėtvarkos skyriaus projektų grupės vadovę L. Unguraitienę.

Jai pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (BK) 228 straipsnio 2 dalis) ir prekybos poveikiu (BK 226 str. 2 d.).

Įtariama, kad L. Unguraitienė., siekdama turtinės naudos, iš pilietės už darbų atlikimą paėmė didesnę pinigų sumą nei nurodė sutartyje. Taip pat įtariama, kad ši valstybės tarnautoja, pasinaudodama savo pažintimis su Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos Kauno rajono Žemėtvarkos skyriaus darbuotojais, vienai pilietei už kyšį pažadėjo greičiau atkurti nuosavybes teises į iki nacionalizacijos turėtą žemę.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.