aA
Šiaurės Italiją trečiadienį sukrėtė nestiprus žemės drebėjimas, nustebindamas į darbą vykstančius žmones, tačiau pranešimų apie nukentėjusius gyventojus ar padarytą žalą nėra.
Šiaurės Italiją sukrėtė žemės drebėjimas
© Reuters/Scanpix

Žemės drebėjimas, kurio stiprumas buvo 4,9 balo pagal Richterio skalę, įvyko 9 val. 06 min. vietos (10 val. 06 min. Lietuvos) laiku netoli šiaurinio Italijos Redžijo Emilijos miesto. Jo židinys buvo 10 km gylyje, nurodė JAV Geologijos tarnyba.

Žemės drebėjimas, po kurio sekė silpnesni pakartotiniai smūgiai, taip pat buvo juntamas Italijos finansų sostinėje Milane, kur daug žmonių jau buvo atėję į darbą.

„Mes ką tik buvom įėję į klasę, kai pajutome keletą požeminių smūgių. Kai kurie prikaistuviai nukrito ant grindų“, - naujienų agentūrai „Reuters“ pasakojo vienos mokyklos, esančios netoli Parmos, mokinys.

Civilinės saugos vadovybė savo pranešime spaudai nurodė, kad pranešimų apie sužeistus žmones ar padarytą žalą kol kas nėra.

Žemės drebėjimą pajuto ir žalgiriečiai

Žemės drebėjimą pajuto ir Eurolygos turnyro rungtynėms Italijoje besiruošiantys Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Trečiadienio rytą iš lovų jie pakilo keliolika minučių anksčiau nei planuota.

„Dar niekada nėra buvę taip, kad atsikelčiau dėl žemės drebėjimo“, - įspūdžiais dalinosi „Žalgirio“ gynėjas Mantas Kalnietis.

Tomas Delininkaitis socialiniame tinkle juokavo, kad „pasaulio pabaiga artėja“.

2009 metais centrinį Italijos Lakilos miestą supurčius 6,3 balo stiprumo žemės drebėjimui, žuvo beveik 300 žmonių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.