aA
Televizijos kanalo „Sky News“ žurnalistas Colinas Brazieris pasiūlė Britanijos vyriausybei išsiųsti 120 tūkst. probleminių šeimų į tolimą salyną Atlanto vandenyne, rašo telegraph.co.uk. Kai kuriuos jo pareiškimas papiktino.
Problemines šeimas siūloma iškeldinti į salyną vandenyne
© A.Didžgalvio nuotr.

„Sky News“ internetiniame puslapyje rašantis C. Brazieris savo tinklaraštyje parašė, jog valstybė sutaupytų nemažai pinigų, išsiuntusi problemines šeimas gyventi į Pietų Sandvičo salas.

Straipsnyje „Radikalus sprendimas probleminėms šeimoms?“ C. Brazieris rašė: „Šios šeimos (žodis vartojamas menkinamąja reikšme, kadangi daugeliu atveju pavadina biologiškai giminingus vaikus ir vienišą motiną), mokesčių mokėtojams kasmet kainuoja 75 tūkst. svarų (311,9 tūkst. Lt). Tai oficialūs skaičiai, apimantys išmokas ir kitas valstybės lėšas (iš kurių išlaikomi kalėjimai, skiriamas socialinis būstas, įtaisomos apsaugos vaizdo kameros ir kt.). Tikrai būtų pigiau pasitelkti ne vieną amžių Britanijoje mėgtą ir propaguotą būdą – tremtį.“

Salos priklauso Britanijai nuo 1775 m., jos yra netoli Folklando salų.

C. Brazieris pareiškė, kad valstybė sutaupytų daugybę gynybai skiriamų lėšų, o probleminės šeimos būtų savotiškas ginklas, kilus konfliktams su netoli salų esančia Argentina dėl Folklando salų.

„Kas žino, gal po kelių šimtų metų jie įveiks mus kriketo rungtynėse“, – rašo jis straipsnio pabaigoje.

Straipsnis sukėlė organizacijos „Howard League for Penal Reform“ direktoriaus Andrew Neilsono pasipiktinimą. „Tarp valstybės įsikišimo siekiant pagerinti probleminių šeimų gyvenimą ir tarp valstybės įsikišimo ir mūsų piliečių deportavimo į tolimus planetos kampelius yra didžiulis skirtumas“, – pareiškė jis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.