aA
Šeštadienio rytą, skubėdama išmesti šiukšles, nes reikėjo bėgti į darbą, radviliškietė Danutė prie šiukšlių konteinerių išgirdo gailų niurksėjimą. Pamanė, kad kas nors konteineryje uždarė atmatų ieškojusį katiną. Atidariusi dangtį ir pamaniusi, kad gyvūnas iššoks pats, moteris sustingo iš netikėtumo - konteineryje buvo pirkinių maišelis, kurio viduje kažkas krutėjo.
Radviliškyje konteineryje rado 10 kelių parų amžiaus šuniukų
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Akivaizdžiai ne vienas gyvis. Moteris apgraibomis pradėjo rinkti gyvūnus šiukšlėse. Surinko šešis šunelius, tačiau konteineryje gailus cypimas nesiliovė. Moteris nubėgo namo nešina šuniukais, o grįžo pasišviesdama žibintuvėliu. Maišelyje rado dar keturis šunelius. Viso 10 gyvų nuo šalčio ir alkio cypiančių šuniukų.

Parnešusi namo, sudėjo į dėželę prie krosnies. Mažieji keturkojai atšilo, pradėjo kelti galveles, čepsėdami ieškoti maisto. Vienas užmigo amžinu miegu.

Pamaitinusi kaip mokėjo gausią įnamių šeimyną moteris paskambino į Šiaulių gyvūnų globos namus.

Šunelius čia be abejo būtų paėmę, jeigu ne vienas bet....devyni mažiukai yra vos dviejų - trijų parų amžiaus, dar visiškai akli, nepastovintys ant kojelių, juos reikia šildyti ir reikia maitinti kas tris, keturias valandas. Iš buteliuko. Ir masažuoti pilvelius, kad pasituštintų. Šiaulių gyvūnų globos namuose tiesiog nėra tiek darbuotojų.

Gelbėtoja suskubo rūpintis gausiais įnamiais. Du šunelius pasiėmė žurnalistai, ruošiantys informaciją - ne sau, o tiesiog, kad geradarei būtų lengviau. Paaugusius šunelius tikimasi padovanoti geram žmogui.

Apie tai, kad kažkas badu iš šalčiu bandė konteineryje nukankinti dešimt šunelių, pranešta policijai.

Žiauriam kankintojui gresia bauda, arba areštas, arba vieneri metai kalėjimo.

Vien Šiaulių krašte per mėnesį sulaukiama maždaug dviejų pranešimų apie žiaurų elgesį su gyvūnais.

Šiaulių apskrities televizija