aA
Pirmadienį Vilniaus universitetas kreipėsi į Kauno apygardos prokuratūrą dėl spaudoje pasirodžiusios publikacijos, kurioje teigiama, kad kaunietė nusipirko Vilniaus universiteto (VU) Kauno humanitarinio fakulteto magistro diplomą. VU įtaria universiteto diplomo klastojimo atvejį.
Pinigai
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Vilniaus universitetas prašo prokuratūros ištirti, ar straipsnyje pateikta informacija atitinka Baudžiamojo kodekso 300 straipsnyje apibūdintos nusikalstamos veikos (dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu) požymius.

Šeštadienį „Lietuvos ryto“ priedas „Laikinoji sostinė“ publikavo interviu su kauniete, kuri sako nusipirkusi Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto diplomą, su rektoriaus parašu ir dokumento tikrumą liudijančiu antspaudo vandens ženklu.

Kaunietė tvirtina nusipirkusi ekonomikos magistro diplomą už 2,5 tūkst. litų, tačiau aukštoji mokykla sako, jog tai neįmanoma, tad galbūt moteris sumokėjo už klastotę.

Moteris, savo jėgomis anksčiau įgijusi bakalauro laipsnį, tvirtina, esą diplomą nusipirko per tarpininką universitete. "Iškart pasakė. Už ekonomikos magistro diplomą reikia pakloti 2,5 tūkst. litų. Šią sumą pasidalija ir tarpininkas, ir tas, kuris suraito parašą", - dienraštis cituoja pašnekovę.

Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto dekanas prof. Saulius Gudas tuo tarpu sako, jog universitetai susiduria su pirktais, t.y. už pinigus kitų parašytais, mokslo darbais, tačiau galimybę nusipirkti diplomą neigia.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.