aA
Į neužrakintą butą viename sostinės daugiabučių užėjęs ir miegančią moterį apvogęs 28 metų net 8 kartus teistas Alenas Daškovas už grotų praleis 3 metus ir 10 mėnesių, pirmadienį nusprendė Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas.
Alenas Daškovas
Alenas Daškovas
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

Teisėjas Algimantas Valantinas nusprendė, kad policijos pareigūnams gerai žinomas A. Daškovas turi būti nuteistas realia laisvės atėmimo bausme, nes iš savo ankstesnių teistumų nepasimokė.

Be to, teismas nuo vagies nukentėjusiai šeimai priteisė 41 tūkst. 900 Lt – tokios vertės turto neteko viename S. Konarskio g. daugiabutyje gyvenusi šeima.

Bylos duomenimis, praėjusiais metais iš įkalinimo įstaigos grįžęs ir Vilniaus nakvynės namuose apsigyvenęs A. Daškovas rugsėjo 29-ąją ėjo per butus ir tikrino, ar visi žmonės yra užsirakinę duris. Apie 14 val. į vienos šeimos butą užėjęs vyras pamatė, kad namuose yra tik šeimininkė – moteris miegojo.

Nieko nesibaimindamas jis nuo spintelės prie lovos, kurioje miegojo moteris, paėmė mobilųjį telefoną ir apie 100 eurų, o iš spintelės – daugiau kaip 28 tūkst. Lt. Tačiau to vyrui neužteko – supratęs, kad pateko į turtingos šeimos namus, vyras kitame kambaryje aptiko įvairių brangių papuošalų bei aksesuarų.

Kad yra apvogta, buto šeimininkė pastebėjo tik atsibudusi. Tuo tarpu A. Daškovas jau mėgavosi pavogtais pinigais – už juos nusipirko automobilį „Audi A4 Avant“, tris naujus mobiliuosius telefonus ir kitų daiktų. Žinoma, dalį pinigų vyras išleido ir narkotikams.

Be to, jis dalį pinigų perdavė savo draugo, tuo metu kalėjusio Pravieniškių pataisos namuose, žmonai – kad ši paremtų savo sutuoktinį.

Auksą A. Daškovas pardavė viename lombarde – už jį gavo apie 6 tūkst. Lt.

Nukentėjusioji sakė, kad iš jos pavogti papuošalai yra gerokai didesnės vertės, nes tarp pagrobtų papuošalų buvo ne tik įvairūs auksiniai auskarai, grandinėlės ir žiedai, bet ir koljė iš raudono aukso su egiptietiškais ornamentais ir t.t. Kad nukentėjusioji turėjo šiuos papuošalus, ji pareigūnams patvirtino pateikusi asmenines nuotraukas iš šeimos albumo.

Nukentėjusi moteris pareigūnams sakė, kad didelę sumą laikė namuose, nes neseniai buvo pardavusi žemės sklypą.

A. Daškovas buvo sučiuptas, kai pasinaudojo iš moters pavogtu mobiliuoju telefonu – į jį įdėjęs telefono kortelę netrukus buvo susektas policijos pareigūnų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.