aA
Rusijos parlamento aukštesniųjų rūmų Federacijos tarybos pirmininkė Valentina Matvijenko pripažinta įtakingiausia Rusijos moterimi. Šimto įtakingiausių šalies moterų sąrašą sudarė radijo stotis "Echo Moskvy", naujienų agentūros "RIA Novosti" bei "Interfax" ir žurnalas "Ogoniok".
Valentina Matvijenko
Valentina Matvijenko
© Reuters/Scanpix

Antroji sąraše liko estrados veteranė Ala Pugačiova, o trečioji - Rusijos prezidento spaudos atstovė Natalija Trimakova.

Paties prezidento Dmitrijaus Medvedevo žmona Svetlana Medvedeva ketvirta, po jos eina ekonominės plėtros ministrė Elvira Nabiulina ir sveikatos apsaugos ministrė Tatjana Golikova.

Teležurnalistė ir pagarsėjusi vakarėlių liūtė Ksenija Sobčak liko septinta.

Į dešimtuką taip pat pateko Maskvos miesto teismo pirmininkė Olga Jegorova, spaudos kaip Vladimiro Putino meilužė minėta gimnastė Alina Kabajeva ir žmogaus teisių gynimo veteranė, Maskvos Helsinkio grupės pirmininkė Liudmila Aleksejeva.

Pastaraisiais metais viešumoje nesirodanti Rusijos premjero žmona Liudmila Putina atsidūrė 13-oje, o pirmojo Rusijos prezidento žmona Naina Jelcina - 19-oje vietoje.

Į sąrašą pateko moterys, kurios arba turi įtakos politikos ir verslo sprendimams dėl savo einamų pareigų, arba daro įtaką žmonių nusiteikimui ir yra sektinas pavyzdys.

Įtakingiausių moterų sąrašas sudarytas keliais etapais. Iš pradžių savo kandidates siūlė radijo stoties "Echo Moskvy" klausytojai, tada žurnalistai iš daugiau nei 250 pavardžių atrinko 150, kurias vertino 24 ekspertai.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.