aA
Rusijos premjeras Vladimiras Putinas, keliantis savo kandidatūrą į šalies prezidento postą nuo valdančiosios partijos, leidinyje „Nezavisimaja gazeta“ bei vyriausybės tinklalapyje išspausdino antrą straipsnį, kuriame išdėsto savo rinkimų programą.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas
© Reuters/Scanpix

Pirmadienį tas pats straipsnis atsirado ir V.Putino, kaip kandidato į prezidentus, tinklalapyje, tačiau čia pirminis jo šaltinis neminimas.

Šiame straipsnyje aptariama tarpnacionalinė politika Rusijoje, kuri pastarųjų įvykių fone yra gana skausminga tema, skelbia newsru.com.

V. Putinas pripažino, kad šioje srityje yra problemų ir jos gana rimtos. Vis dėlto jis įsitikinęs, kad Europoje situacija yra dar blogesnė.

Analizuodamas tai, Rusijos premjeras nepagailėjo kritikos nacionalistinių idėjų propagandai, mat yra įsitikinęs, kad mėginimas sukurti monoetinę valstybę – tai „trumpiausias kelias į rusų tautos ir rusų valstybingumo sunaikinimą“.

„Kai pradeda šaukti „Užtenka maitinti Kaukazą“, laukite, kad ryt neišvengiamai išgirsite raginimą „Užtenka maitinti Sibirą, Tolimuosius Rytus, Uralą, Pavolgį, Pamaskvę...“ Būtent pagal tokius receptus veikė tie, kurie atvedė iki Sovietų Sąjungos subyrėjimo“, - rašo Rusijos vyriausybės vadovas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.