aA
Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) vadovas Žydrūnas Plytnikas veikiausiai atgaus dalį nukirptos algos. Vyriausybė ėmėsi perrašinėti sprendimą, kurio VPT direktoriaus atlyginimas sumažintas daugiau nei trečdaliu.
Žydrūnas Plytnikas
Žydrūnas Plytnikas
© DELFI / Tomas Vinickas

Vyriausybės pirmadienio pasitarimui pateiktas nutarimo projektas, kuriuo koreguojamas Ž. Plytniko algos dydis bei padidinamas maksimalus VPT darbuotojų skaičius. Tiesa, etatų daugėja ne tiek, kiek norėtų VPT vadovas.

Nutarimo projekte rašoma, jog VPT tapus valstybės įstaiga, pasikeitė ir tarnybos vadovo statusas. Dėl ko esą ir sumažėjo jo alga.

„VPT direktoriaus darbo užmokestis, jam tapus valstybės pareigūnu, sumažėjo 2 470,50 Lt ir sudaro 3 379,50 Lt (iki mokesčių – DELFI), o iki įstatymo įsigaliojimo (...) buvo 5 850 Lt“, - teigiama dokumente.

Ūkio ministro Rimanto Žyliaus pasirašytame nutarimo projekte siūloma Ž. Plytniko pareiginės algos koeficientą kilstelėti nuo 7,51 iki 10,1 bazinės algos, t.y. nuo beveik 3,38 tūkst. Lt iki mokesčių iki maždaug 4,54 tūkst. Lt.

„Man tenka apgailestauti, kad Seime svarstant VPT klausimą ir sprendžiant tą klausimą visiškai savarankiškai ir neklausiant Vyriausybės nuomonės, nebuvo išspręsti visi klausimai iki galo, tai ir atlyginimų klausimas nebuvo išspręstas tinkamai. Mes turime siūlyti kaip tas spragas užpildyti. Etatų klausimą mes taip pat sprendžiame racionaliai ir dalykiškai, remdamiesi tuo, kokios lėšos atlyginimams yra numatytos šių metų biudžete“, - Vyriausybėje pirmadienį žurnalistams sakė premjeras Andrius Kubilius.

Vyriausybė taip pat ėmėsi VPT etatų skaičiaus didinimo. Tiesa, ne tokia apimtimi, kokia pageidavo Ž. Plytnikas. Dar pernai rudenį planuota VPT darbuotojų skaičių didinti dvigubai – nuo 72 iki 149. Vyriausybė Ž. Plytnikui yra nusiteikusi suteikti 12 papildomų etatų ir VPT darbuotojų skaičių padidinti iki 84.

DELFI primena, jog apie savo algos sumažėjimą ir papildomų etatų negavimą pernai gruodį prabilo pats VPT vadovas. Tuomet premjeras Andrius Kubilius tvirtino, esą Vyriausybė šio klausimo apskritai nėra svarsčiusi.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.