aA
Amerikiečių lėktuvnešis „Abraham Lincoln“ kartu su palaikančiais laivais praplaukė Ormūzo sąsiaurį į Persijos įlanką, nepaisant grėsmingų Įrano įspėjimų to nedaryti. Apie tai praėjusį sekmadienį žiniasklaidai pranešė JAV karinių jūrų pajėgų penktosios flotilės, kuri bazuojasi Bahreine, oficiali atstovė Rebecca Rebarich.
JAV lėktuvnešis "Abraham Lincoln"
JAV lėktuvnešis "Abraham Lincoln"
© Reuters/Scanpix

Anot jos, sąsiaurį perplaukti pavyko be jokių incidentų.

Sausio 19 dieną buvo pranešta, kad JAV karinio jūrų laivyno branduolinė grupė su lėktuvnešiu „Abraham Lincoln“ priešakyje atvyko į Arabijos jūrą. Čia kartu su lėktuvnešiu „Carl Vinson“ ji vykdys kovinį budėjimą. Sekmadienį Islamo revoliucijos gvardijos vadas Hosseinas Salami pareiškė, kad Iranui JAV ketinimai Persijos įlankoje dislokuoti savo lėktuvnešius nėra naujiena, nes amerikiečiai šiame regione yra nuolat.

Anksčiau Irano valdžia amerikiečių lėktuvnešio buvimą Persijos įlankoje vertino kur kas griežčiau. Sausio pradžioje generolas majoras Ataollah Salehi, vadovaujantis Irano karinėms oro bei jūrų pajėgoms, pareikalavo JAV daugiau į Persijos įlanką nesiųsti lėktuvnešio „John C. Stennis“, kuris šį rajoną paliko pernai gruodžio pabaigoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.