aA
Svarbiausiu Lietuvos užsienio politikos tikslu daugiau kaip trečdalis apklaustų šalies didžiųjų miestų gyventojų laiko santykių su Rusija gerinimą.
Apklausa: Lietuva užsienio politikoje pirmiausia turi gerinti santykius su Rusija
© A.Didžgalvio nuotr.

Savaitraščio "Veidas" skelbiamos apklausos duomenimis, 37 proc. respondentų teigė, kad svarbiausia Lietuvai yra gerinti santykius su Rusija, 17,8 proc. apklaustųjų nurodė, kad Lietuvai svarbiausia orientuotis į itin glaudų bendradarbiavimą su Skandinavijos šalimis, 16,6 proc. respondentų sakė manantys, kad Lietuva pirmiausia turi siekti didesnės Baltijos šalių vienybės.

12,8 proc. apklaustųjų didmiesčių gyventojų teigė, kad Lietuvai svarbiausia siekti glaudesnių santykių su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis, 9,6 proc. respondentų prioritetu įvardijo santykių su Prancūzija ir Vokietija glaudinimą. Santykių su Lenkija gerinimą svarbiausiu tikslu nurodė 1,8 proc. apklaustųjų, su Baltarusija - 0,6 procento.

Dabartinę Lietuvos užsienio politiką vidutiniškai vertina 41,6 proc. respondentų, neigiamai - 36,4 proc., teigiamai - 21,4 procento.

"Veido" užsakymu rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovė "Prime consulting" 2012 m. sausio 15-18 dienomis apklausė 500 Lietuvos didžiųjų miestų gyventojus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.