aA
Prieš dešimt dienų sudužusio laivo „Costa Concordia“ paieškos operacijos vadas pripažino, kad dėl laineryje buvusių neregistruotų keleivių sunku nustatyti tikslų dingusiųjų skaičių, praneša telegraph.co.uk.
„Costa Concordia“ dingusiųjų paieškos: paaiškėjo, kad laive būta nelegalių keleivių
© AFP/Scanpix

Dingusiais tebelaikoma apie dvi dešimtis žmonių, tarp kurių yra keli keleiviai prancūzai, pagyvenusi amerikiečių pora, italas tėvas ir penkiametė jo dukra bei įgulos nariai iš Indijos ir Peru.

Į povandenines uolas ties Džiljo sala atsitrenkusio prabangaus lainerio laivagalyje narams aptikus moters kūną, žuvusiųjų skaičius padidėjo iki trylikos.

Civilinės saugos tarnybos vadas Franco Gabrielli pripažino, kad laive galėjo būti „nelegalių“ keleivių: „Ten galėjo būti nežinomas skaičius asmenų, apie kurių buvimą laive mes nežinome, jie ten buvo nelegaliai“.

Anot F. Gabrielli, vienos vengrės šeima tvirtina, kad jų dukra jiems skambino iš „Costa Concordia“, nuo to laiko jie nieko daugiau apie ją negirdėjo. Moters pavardės keleivių sąrašuose nebuvo.

Nelegalių keleivių skaičius perša mintį, jog arba įgulos nariai, arba kažkas iš keleivių į lainerį paslapčia įsivedė draugų. Civilinės saugos tarnybos vado atstovė spaudai Francesca Maffini teigia: „Keleivius į laivą paskutinė minutę galėjo pasikviesti įgulos nariai“.

Antra galimybė – kažkas atvyko į laivą paskutinę minutę ir registravosi įprasta tvarka, tačiau ši informacija iki laivo katastrofos nebuvo perduota kompanijai „Costa Cruises“ Genujoje.

„Costa Concordia“ į povandenines uolas atsitrenkė praėjus dviem valandoms nuo išplaukimo iš uosto. Vis dėlto tokią galimybę Genujoje įsikūrusi kompanija „Costa Cruises“ neigia.

Šios kompanijos atstovas spaudai Davide'as Barbano tikina, kad visi keleiviai prieš įlipant į laivą į šiaurę nuo Romos esančiame Čivitavekijos uoste buvo registruojami ir fotografuojami. Čia prasidėjo savaitę turėjęs trukti kruizas po Viduržemio jūrą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.