aA
Vienas jų tikimybę, kad bus pasiūlyta M. Kasjanovo kandidatūra, įvertino "99 procentais". Pasak jo, šiam sprendimui sutrukdyti galėtų tik staigus kadrų politikos pasikeitimas.

Kremliaus administracijos darbuotojas mano, kad M. Kasjanovo naudai byloja ir tai, kad būsimasis premjeras nebus "politinė figūra".

Pokalbyje su "Interfax" korespondentu, V. Putino aplinkos šaltinis taip pat pažymėjo, kad dabar "sprendimų priėmimų centras persikels iš vyriausybės į prezidento administraciją".

Pasak jo, šiandien akivaizdu, kad prezidento administracijos aparatas dirba efektyviau, nei vyriausybės. Iš dalies, pažymėjo pareigūnas, tai rodo ir kiek chaotiška vyriausybės veikla įstatymų leidyboje bei silpnas Ekonomikos ministerijos darbas.

Todėl prezidento administracijos pareigūnai teigia, kad vyriausybėje gali būti įvykdytos struktūrinės reformos. Kartu, pasak jų, "būsimojo kabineto personalinė sudėtis Kremliuje kol kas neaptarinėjama".

Šaltiniai tvirtina, kad kadrų pasikeitimų jėgos struktūrų blokas nepajus. Pareigūnų manymu, labai tikėtina, kad Finansų ministerijos vadovu taps Aleksejus Kudrinas, tuo tarpu dabartinio energetikos ministro Viktoro Kaliužnovo likimas "nėra aiškus".

Pareigūnai pabrėžė, kad iki inauguracijos bus parengti pasiūlymai dėl naujos vyriausybės struktūros bei kadrų sudėties.

"Revoliucinių pasikeitimų greičiausiai nebus", sakė minėtieji šaltiniai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.