aA
Vilniaus policija antradienį po miestą vaikėsi pagrobtą žinomo estrados dainininko Stasio Povilaičio automobilį.
Policijos tarnybų automobiliai nuvažiavo per 100 kilometrų, kol pavijo pagrobtą dainininko "Mercedes" ir sulaikė vagį. Per gaudynes įvyko avarija, kurioje susižalojo nusikaltėlį persekiojęs policininkas.

Apie vidurdienį į policiją paskambino 19-metė dainininko dukra Agnė Povilaitytė ir pranešė, kad Kareivių gatvėje esančioje "Statoil" degalinėje iš matymo pažįstamas vaikinas iš jos atėmė raktelius ir nuvažiavo automobiliu "Mercedes Benz 300", priklausančiu jos tėvui.

A. Povilaitytė policijai taip pat pranešė, kad automobilyje yra mažai degalų, todėl jis būtinai turės sustoti jų prisipilti.

Pasak Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato spaudos tarnybos, apie incidentą buvo skubiai pranešta visoms mieste budėjusioms policijos pajėgoms. Geležinio Vilko gatvėje minėtą automobilį pastebėjo Apsaugos policijos ekipažas.

Pastarasis ėmė jį persekioti. Vėliau į persekiojimą įsijungė ir autopatrulis bei Policijos departamento kelių policijos tarnybos ekipažas.

Persekiojamas pagrobtasis "Mercedes" iš Molėtų plento pasuko į Nemenčinės pusę. Už Nemenčinės automobilis užsuko į degalinę, ir ten pagrobėjas buvo sulaikytas.

Pagrobimu įtariamas 19-metis Vadimas Karastiliovas.

BNS žiniomis, per kelerius pastaruosius metus buvo pagrobti du S. Povilaičio automobiliai.

Persekiojant "Mercedes", vienas policijos ekipažas patyrė avariją.

Policijos automobilis "Volkswagen Passat" kelyje iš Molėtų plento link Nemenčinės, mėgindamas išvengti susidūrimo su manevravusiu "Volkswagen Golf", nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į elektros stulpą.

Avarijoje nukentėjo Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato viešosios policijos patrulinės tarnybos rinktinės vyresnysis policininkas E. Kaškevičius. Jam lūžo ranka.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.